Eğitim Ortamları

Fakültemizde, bir adet iş etüdü ve ergonomi laboratuvarı, iki adet bilgisayar laboratuvarı, iki adet fizik laboratuvarı, iki adet kimya laboratuvarı ve bir adet üretim laboratuvarı olmak üzere toplam yedi adet laboratuvar bulunmaktadır.

İş Etüdü ve Ergonomi Laboratuvarı:

ENM309 kodlu Work Study and Ergonomics dersi kapsamında kullanılan 16 masanın bulunduğu laboratuvardır. İnsan faktörleri konusunda gerekli eğitimin verilmesini sağlayan bu laboratuvar, iş istasyonlarının oluşturulması, çevre, zaman ve ergonomik ölçümlerin yapılmasına olanak sağlamaktadır.

 

İş Etüdü ve Ergonomi Laboratuvarı

 

Laboratuvarda bulunan alet/cihaz listesi aşağıdaki tabloda verilmiştir. Tablodaki laboratuvarda bulunan aletlerin her biri farklı ölçüm veya test amacıyla kullanılmaktadır.

Pençe Kuvvet Test Aleti, bir nesneyi sıkma veya kavrama kuvvetini ölçmek için kullanılır. Antropometrik Gonyometrik Ölçüm Seti, vücut ölçülerini belirlemek amacıyla kullanılan bir settir, genellikle antropometrik ölçümleri içerir. Işık Şiddeti Ölçer, çevresel ışık koşullarını ölçen bu alet, aydınlatma seviyelerini belirlemek için kullanılır. Gürültü Ses Ölçer, gürültü seviyelerini ölçmek için kullanılan bu cihaz, çevresel ses düzeylerini belirlemeye yardımcı olur. Otur Eriş Sehpası, ergonomi çalışmalarında kullanılan bu sehpa, oturma pozisyonlarını değerlendirmek ve optimize etmek amacıyla kullanılır. Purdue Pegboard Test Seti, motor beceri ve el-göz koordinasyonunu ölçen bu set, nesneleri belirli deliklere yerleştirme yeteneğini değerlendirir. Hava Kalitesi Ölçer, çeşitli hava kalitesi parametrelerini ölçerek iç mekan veya dış mekan hava kalitesini değerlendirir. Elektromanyetik Alan Ölçer, elektromanyetik alanın şiddetini ölçen bu cihaz, çevresel elektromanyetik radyasyon seviyelerini belirlemeye yardımcı olur. Lazerli Uzaklık Ölçer, mesafe ölçümü için kullanılan bu alet, lazer teknolojisi kullanarak hassas uzaklık ölçümleri yapar.

 

 

 

 

Fizik ve Kimya Laboratuvarları:

Diğer mühendislik bölümleri ile birlikte ilk pratik derslerin yapıldığı laboratuvardır. Temel Fizik ve Kimya dersleri için mühendislik bölümlerinin kullanabileceği donanım alt yapısına sahiptir.

Fizik Laboratuvarları

Kimya Laboratuvarları

Bilgisayar Laboratuvarı:

Öğrencilerimizin ders, proje ve uygulama çalışmalarında kullanacağı optimizasyon, benzetim, kurumsal kaynak planlama, sistem analizi vb. konularına ait lisanslı yazılımların ve internet imkânının olduğu gelişmiş bilgisayarlar mevcuttur. Laboratuvarımızda eğitim amaçlı kullanılabilecek 60 adet masaüstü bilgisayarlar bulunmaktadır.

Bilgisayar Laboratuvarları

 

Üretim Laboratuvarı:

Öğrencilerimizin gerçek-zamanlı üretim süreçlerini ve çeşitli esnek üretim sistemlerini deneyimleyebileceği küçük ölçekli bir üretim hattı bulunmaktadır. Laboratuvarımızda bilgisayar entegreli CNC makineleri ve Torna, Freze ve Pres gibi üretim makineleri bulunmaktadır. Üretim Laboratuvarı, Endüstri Mühendisliği ve Makine Mühendisliği öğrencilerinin kullanımındadır.

 

Üretim Laboratuvarı

Sınıflar

Fakültemiz bünyesinde amfi ve derslik olarak iki farklı kapasiteli sınıflar bulunmaktadır. Derslikler 52 kişi, amfiler 95 ile 148 kişi arasında değişen kapasitelere sahiptir.

Sınıflar